12:00

Katrineholms SK FK Futsal

Referat: Futsal Klubb Eskilstuna - Katrineholms SK FK Futsal

Efter den fina insatsen mot City och bra med folk på passen så tyckte man det var lite synd att det inte blev någon match förra vecka. Förhoppningarna denna lördag var dock att vi hade konserverat lite bättre fokus och fart i spelet. Vi styrde bilarna mot Eskilstuna och Vilstahallen som var mer sliten än jag minns den men ändå bra att spela i. Man kan dock fundera på vad för sporter som ska utövas om man har omklädningsrum som endast är marginellt större än en fyrbäddsytt på Ålandsbåten. Förvånansvärt lyckade dock alla få på sig grejorna utan att blanda ihop varandras tröjnummer eller privata kläder så laget var redo för start och känslan var att det var taggat om än inte lika tät stämning som i derbyt.

När matchen rullade igång var känslan att detta kommer bli stenhårt. Våra värdar, FK Eskilstuna, var avvaktande och stängde ytorna. De spelade vårdat och vi fick få tillfällen att ställa om. Det var ett riktigt ställningskrig i början och min prognos var att detta blir målsnålt så det gäller att ta vara på de få lägen vi skulle få. Det var kanske inte så bra utfall på den gissningen skulle de visa sig.

Efter 11 minuter skulle vår för dagen produktivaste trio börja producera. Calle – stark och lång första pass till Anton som får yta och lägger in straffområdet till Jacke på höger kanten som sätter bollen bakom en maktlös 2 meters kepeer, kanonmål till 1-0. Slarv i anfallet efteråt och kvitterat men vi gör direkt efter detta 2-1 genom Calle med Anton som servitör och snart nog kopierar trion första målet och de gör detta även med repris så det står 4-1 och därefter fyller Erik på med 5-1 som blir paussiffrorna.

Man greppar knappt själv hur vi på andra halvan av 20 minuters halvleken kan spela bort dem så totalt i anfall efter anfall när de låg så rätt i början. I andra har de troligen en känsla av att de kan ta ifatt detta och att spelet varit jämnare än resultatet och de går upp på en man – man press. Första minuten av pressen känns det som att det kan bli tufft och vi får slå ifrån oss. När vi sedan tar oss ur pressen är vi sylvassa och dödar deras press med tre snabba mål av Bago, Erik och Daud. Vi skapar fler chanser men tappar lite skärpa och Eskilstuna samlar ihop sig och tar även ut målvakten och spelar 5-4 utespelare. Jacke sätter 9-1 innan de gör två reduceringar. Vi klarar ändå spelformen helt ok med disciplinerat försvarsspel utan att vi börjar jaga. Anton och Plantin avslutar också med varsin icingpuck i det tomma övergivna målet så det slutar med 11-3 vilket man får betrakta som en bra belöning efter att varit tvingade att befinna sig i Eskilstuna i mer än tre timmar.

Vi har lyft nivån av vad som presteras jämfört med inledningen av säsongen och detta känns mer på rätt nivå. Bra passningsspel, stabilt och disciplinerat i försvaret med många fina mål idag. Karja stabil i kassen som fick slita och gjorde många bra räddningar trots stor skillnad på resultattavlan i mål. Jag tycker Eskilstuna var ett bra lag och vi måste vara vakna nästa vecka för det var främst deras tålamod som tröt när vi fick ledningen. Mest synd idag var att inte Dauds mästerverk bedömdes som innanför linjen. Vet inte vad man kan kalla den varianten men snyggt var det iaf men en tråkig domare tyckte aldrig den var över linjen- typisk glädjedödare - en mycket bra domare dock.